BİR BASİT DAHA…
Hazır, yayınlayıp yayınlamamakta bile kararsız kaldığım; Patates Topları’nın rüzgarı yelkenleri şişirmişken, tam yol devam edelim derim :)
Çünkü araya zaman girerse, bu basit tarifte yayınlanmadan arşivin tozlu sayfalarında kaybolup gider :)
Kahvaltı Sofrası için; yaptığım bu omlet benim uzun zamandır favorim. Sadece kahvaltıda değil, kendime akşam yemeği olarak da sık sık yapıyorum.
Biberleri illa üç çeşit olmak zorunda değil, sadece yeşil biber ile de gayet lezzetli olur. Ben Sebzeli Bonfile Kulesi’nde kullanmak üzere yazın buzluğa bolca; jülyen doğranmış biber stoku yaptım.
Şimdilerde sadece bonfile kulesi için değil, tüm yemeklerde kaşık kaşık alıp kullanıyorum.
Mantar olarak konserve mantarda kullanabilirsiniz, o zaman ön pişirme yapmanıza gerek yok, direk biberler ile birlikte kavurabilirsiniz.
Biberleri ekledikten sonra mümkün olduğunca az pişiriyorum. Biberler biraz diri kalınca daha lezzetli oluyor, kabukları ayrılmadığı için görüntüsü de hoş oluyor.
Yumurtayı; “ekmek banabilme kıvamında” sevdiğim için :) biraz sulu bırakıyorum. Pizza gibi dilim dilim kesilen bir omlet yapmak isterseniz; bir yüzünü iyice pişirdikten sonra, bir tencere kapağı yardımı ile ters çevirip pişirebilirsiniz.
Malzemeler (4 kişilik)
- ½ Paket (200 gr.) Mantar
- 2 Yemek Kaşığı (ince-uzun doğranmış) Yeşil Biber
- 1 Yemek Kaşığı (ince-uzun doğranmış) Kırmızı Biber
- 1 Yemek Kaşığı (ince-uzun doğranmış) Sarı Biber
- 3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- 3 Adet Yumurta (yumurtalar minik ise 4 de olabilir)
- Tuz ve Karabiber
Yapılışı
- Mantarları yıkayıp, kurulayın. İnce ince dilimleyin.
- Orta boy bir tavaya; 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve mantarları koyun. Orta ateşte, arada karıştırarak, mantarlar suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar pişirin.
- Mantarlar suyunu çekince, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve biberleri ekleyin. Sürekli karıştırarak, 2-3 dk. kavurun.
- Bir kasede yumurtaları, tuz ve karabiber ile iyice çırpın.
- Yumurtaları, mantarlı biberli karışımın üzerine yayın ve üzerinde çizikler yapa yapa pişirin.
- Yumurtalar pişip, fazla katılaşmadan ateşten alın.
- Hiç bekletmeden sıcak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder